"OKW Woerden Onderneming van het jaar 2017"

De Groene Jager Catering is voorgedragen voor een nominatie voor de verkiezing van de "OKW Woerden Onderneming van het jaar 2017" op het gebied van het jaarthema “Toekomstgericht Ondernemen”.

Spannend en nu afwachten geblazen.

“De Groene Jager Catering wil met zijn visie een beweging in gang zetten waar mensen weer kiezen voor voeding, zoals deze...

Lees meer

In 3 dagen oude kaas?

Speciale ham, salami, ambachtelijk brood, traditionele kaas, luxe Belgische chocolade. Het zijn allemaal producten die veel meer bewerkt zijn, dan dat het lijkt. Joanna Blythman, journalist van the Guardian,  heeft undercover onderzoek naar de werkwijze van de voedselindustrie gedaan en doet een paar opmerkelijke ontdekkingen.

In het boek van Blythmam onthult ze haar bevindingen. Volgens Blythman bekijkt de voedselindustrie...

Lees meer

Utrecht meest ontevreden over de bedrijfslunches

Waar gewerkt wordt, daar moet gegeten worden. Helaas zijn we niet allemaal tevreden over de bedrijfslunch. Ruim een derde van de Nederlanders mist een bedrijfsrestaurant en een gezamenlijke lunchtafel. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurest naar lunchgedrag op het werk.

Meer variatie in de lunch op kantoor
In veel bedrijven moeten werknemers zelf voor hun lunch zorgen. Daarom...

Lees meer

Ambachtelijk worsten van het Livar varken

Afgelopen week ben ik op zoek gegaan naar nieuwe worsten voor de uitbreiding van ons assortiment. In Kamerik bij Scharrelslagerij Zwetsloot is er veel keuze. De worsten bij Scharrelslager Zwetsloot zijn huisgemaakt en ambachtelijk bereid in de eigen worstenmakerij en - rokerij. Deze worden gemaakt van het Livar varken en hebben vele prijzen gewonnen. Mijn voorkeur gaat uit naar de...

Lees meer

Is biologisch eten gezonder?

Mensen kopen biologische producten onder meer vanwege de smaak en omdat ze denken dat deze producten gezonder zijn dan niet-biologische producten.

Onderzoek naar individuele producten laat zien dat biologische producten in het algemeen minder resten van bestrijdingsmiddelen bevatten en soms minder nitraat dan gangbare producten. In sommige biologische producten zijn hogere gehaltes gemeten aan vitamines en mineralen. Van biologische melk...

Lees meer

Stichting Groene Hart

Stichting Groene Hart, kloppend hart werkt sinds 2006 samen met zo’n 250 actieve agrarisch ondernemers aan een groen, gezond en levendig Groene Hart. Zo organiseert de stichting de inmiddels landelijke bekende Maand van het Groene Hart. En tijdens de Groene Hart Zomerfair kunnen bezoekers twee dagen lang kennismaken met vele culturele, culinaire, sportieve en recreatieve activiteiten die het Groene Hart...

Lees meer

Het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013

https://www.youtube.com/watch?v=MxdeHqdJNUo

Een deskundige vakjury heeft in Avifauna de ganzenworst van Wild Vleesch gekozen tot het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013. De saliekaas van kaasboerderij Booij ontving de aanmoedigingsprijs, ’t Groentje. Allemaal gemaakt met ingrediënten uit het Groene Hart door mensen met hart voor Het Groene Hart. Kom ook proeven!

Lees meer