Utrecht meest ontevreden over de bedrijfslunches

Waar gewerkt wordt, daar moet gegeten worden. Helaas zijn we niet allemaal tevreden over de bedrijfslunch. Ruim een derde van de Nederlanders mist een bedrijfsrestaurant en een gezamenlijke lunchtafel. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurest naar lunchgedrag op het werk.

Meer variatie in de lunch op kantoor
In veel bedrijven moeten werknemers zelf voor hun lunch zorgen. Daarom nemen ze gewoon zelfgesmeerde boterhammen van thuis mee voor de middagmaaltijd. Volgens het onderzoek blijkt dat we graag meer keuzemogelijkheden zouden willen hebben voor de bedrijfslunch.

Eenzame bedrijfslunch
Hoewel de meerderheid van de ondervraagden graag een gezamenlijke lunchtafel wenst, gaat bijna 40% een gezellige lunch uit de weg. “Ze gebruiken de tijd om zich even af te zonderen van collega’s door buiten een rondje te lopen of een broodje te halen,” vertelt Jan Jacob van Donselaar van Eurest.

Waar lunchen we het gezelligst? Utrecht het minst tevreden over bedrijfslunch
De lunchbeleving varieert in Nederland. Zo zijn werknemers in Zeeland niet van de lunchtafel weg te slaan en lunchen ze in Limburg weer het liefst alleen. In Utrecht ontbreekt het aan de gezamenlijke lunchtafel en keuzemogelijkheden, waardoor ze hier het minst tevreden zijn.

De Groene Jager Catering levert dagelijks verse bedrijfslunches op kantoor
Een gevarieerde bedrijfslunch zorgt dus voor meer tevreden werknemers. Wilt u ook gevarieerde en heerlijke lunch tussen de middag? De Groene Jager Catering maakt met vers brood, huisgemaakte salades, ambachtelijke scharrelvleeswaren en biologische zuivelproducten de perfecte bedrijfslunch.

Informeer naar de mogelijkheden

Bron: Eurest