Over De Groene Jager Catering

De Groene Jager Catering brengt de smaak van de seizoenen tot leven in zijn hapjes, lunches en buffetten. Want of het nu lente, zomer, herfst of winter is: ieder seizoen kent haar eigen producten. Daarvan maken wij lekkere, voedzame, spannende combinaties. Pure smaken, zonder kunstmatige toevoegingen.

Ons principe is dat we eerlijk eten willen geven: voedzaam, gevarieerd en vooral ook lekker. Geen vulling, maar voeding. We werken zo veel mogelijk met streekproducten uit Utrecht en het Groene Hart. Op die manier steunen we de lokale economie, kunnen we duurzaam inkopen en houden we onze CO2 footprint zo klein mogelijk.

Verse ingrediënten

Die mooie streekproducten komen vers in onze keuken binnen. Daar worden ze met de hand gesneden en verwerkt tot salades, soepen, broodjes en gerechten. Dat is veel werk, maar juist daardoor komen alle smaken volledig tot hun recht. En kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Omdat we precies weten wat er in onze voeding zit, kunnen we ook rekening houden met allergieën en dieetwensen. Wil je biologisch, plantaardig of veganistisch eten? Ook dat is mogelijk.

Onze motivatie

Luite de Jager begon in 2013 met De Groene Jager Catering. ‘Na mijn opleiding in marketing en voedseltechnologie en banen bij grote multinationals in de voedingssector was dit een logische stap. Ik heb met eigen ogen gezien hoe ons voedsel wordt bewerkt en wilde terug naar de basis. Mijn droom is om mensen weer echte voeding te laten proeven met pure ingrediënten, waarbij de tijd wordt genomen voor de bereiding.’

Sinds 2017 werkt ook de vrouw van Luite, Sofija de Jager, bij De Groene Jager Catering. Sofija: ‘Luite kreeg het zo druk dat hij het niet meer alleen kon. Dus stonden we voor de keuze om het samen te gaan doen of personeel in te huren. Ik was achter de schermen toch al veel voor het bedrijf bezig, dus dit was eigenlijk gewoon een logische stap. Samen willen we De Groene Jager Catering naar het volgende niveau brengen.’ ik houd me in de eerste plaats bezig met zaken als marketing, contracten, klantcontacten. Mijn ervaring als bedrijfsjurist komt daarbij van pas. Maar dat betekent niet dat ik me niet met het eten bemoei: ik probeer alle gerechten uit en zo nodig wordt de receptuur aangepast. Eigenlijk ben ik onze R&D-afdeling.

Voeding zoals het is bedoeld

Er is een transitie gaande op het gebied van voeding. Wij willen er met onze visie aan bijdragen dat mensen weer gaan kiezen voor voeding zoals deze bedoeld is. Onbewerkte pure producten, waar je de heerlijkste gerechten mee kunt bereiden. Waar tijd wordt genomen om te genieten van de smaak en de ervaring van het eten zelf. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de mens, maar ook voor dieren en de manier waarop we met de aarde omgaan.

Duurzame bedrijfsvoering

Milieubesparende maatregelen staan bij ons altijd bovenaan. Zo is bij de verbouwing in 2013 geïnnoveerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Onder andere is het hele bedrijfspand voorzien van LED verlichting en bewegings-sensoren.Wij werken bewust aan milieubesparende maatregelen op het gebied van elektriciteit, water en gas verbruik. Door middel van registratie, onderhoud en aanpassingen. Onze energieleverancier is Van de Bron. Daarmee halen we duurzaam opgewekte energie uit de regio. Ons afval wordt gescheiden. We verdelen dit in: papier en karton, glas, dierlijke resten en overig bedrijfsafval.
Om voedselverspilling tegen te gaan hebben we afspraken gemaakt met onze vaste klanten: we bieden aan wat er op dat moment op voorraad is. Zo kunnen we creatief zijn in de keuken en krijgen onze klanten iedere keer wat anders.
Papier geven we extra aandacht. Binnen de bedrijfsvoering wordt er papierloos gewerkt, door middel van goede cloudoplossingen. Ook proberen wij onze partners op hun papier gebruik te attenderen.