Over De Groene Jager Catering

“Het is vooral het gevoel dat ik het juiste pad bewandel”, vertelt Luite de Jager eigenaar van ‘De Groene Jager Catering’ dat gevestigd is aan de Golf van Biskaje in Woerden. De omslag naar het ‘groene’ denken kwam bij Luite op het moment dat het net wat minder ging in de horeca branche. “In 2008 – 2009 maakte de recessie het beste in mij los; ik wilde innoveren. De duurzame, biologische en lokale producten waarmee ik ging werken, zijn weliswaar wat duurder, maar werden zeer gewaardeerd. We bedienen inderdaad een specifieke doelgroep, maar die wordt langzaamaan breder. Steeds meer mensen kiezen niet voor ‘vulling’, maar voor kwalitatief goede en verantwoorde voeding.”

De Groene Jager Catering, brengt met deze filosofie de smaak van de seizoenen tot leven in zijn buffetten, lunches en hapjes. Ons motto is daarom 100% seizoen, 95% lokaal.

Want of het nu lente, zomer, herfst of winter is, ieder seizoen kent haar eigen producten. We werken daarbij voornamelijk met streekproducten uit Utrecht en ‘Het Groene Hart’. Op deze manier steunen we de lokale economie, kunnen we duurzaam inkopen en houden we rekening met onze CO2 footprint. Met onze ruime ervaring en kennis op het gebied van gezonde voeding kunnen we met de pure smaken, spannende combinaties maken. Laat u verrassen!

De ruwe producten komen vers binnen in onze keuken. Alle verse producten worden met de hand gesneden en verwerkt in onze salades, soepen, broodjes en gerechten. Dit is zeer arbeidsintensief, maar daardoor garanderen wij kwaliteit en weten we precies wat er in onze voeding zit.

Doordat we alles met de hand bereiden en letten op de ingrediënten kunnen de smaken van de producten volledig tot hun recht komen. Dit alles zonder kunstmatige toevoegingen. Ons principe is dat we pure voeding willen geven, voedzaam, gevarieerd en vooral ook lekker en geen vulling. Dus laat u verrassen wat de seizoenen te bieden hebben.

Doordat we alles zelf bereiden kunnen we ook rekening houden met allergieën zoals, glutenallergie, lactose intolerantie of notenallergie. Dieetwensen zoals biologisch eten of vegan food bestaat ook tot de mogelijkheden.

We willen u graag een smaakbeleving laten ervaren, weer terug naar de basis. Hiervoor werken we samen met onderstaande partners. Deze bedrijven hebben een passie voor hun producten en met onze passie willen we u deze producten laten proeven.

Duurzame bedrijfsvoering

Milieubesparende maatregelen staan bij ons altijd bovenaan. Zo is bij de verbouwing in 2013 geïnnoveerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Onder andere is het hele bedrijfspand voorzien van LED verlichting en bewegings-sensoren.

Wij werken bewust aan milieubesparende maatregelen op het gebied van elektriciteit, water en gas verbruik. Door middel van registratie, onderhoud en aanpassingen. Onze energieleverancier is Van de Bron. Daarmee halen we duurzaam opgewekte energie uit de regio. Ons afval wordt gescheiden. We verdelen dit in: papier en karton, glas, dierlijke resten en overig bedrijfsafval.

Papier geven we extra aandacht. Binnen de bedrijfsvoering wordt er papierloos gewerkt, door middel van goede cloudoplossingen. Ook proberen wij onze partners op hun papier gebruik te attenderen.